tisdag 27 maj 2014

Bokskogen

Vi har haft en riktigt härlig dag ute i det fina vädret. Vi promenera bort till busstationen där vi blev upphämtade av naturbussen.

Väl framme i bokskogen gick vi direkt bort till den stora skogslekplatsen som barnen var väldigt intresserade av. Där lekte vi en stund innan vi begav oss vidare till en stor gröning där det lektes vidare och grillades korv. torsdag 22 maj 2014

Skapande

Idag har vi arbetat med skapande - "optiskt synvilla". 

Det var många olika delmoment och instruktioner barnen skulle följa så vi tränade verkligen på vår koncentrationsförmåga. För att det skulle fungera så var man tvungen att ha 7*2 fält, så här fick vi anledning att även få in lite matematik och prata om jämna och ojämna tal. När vi var färdiga satte vi upp våra verk på färgade papper och dessa pryder nu vår vita vägg i korridoren. Resultatet blev riktigt härligt :)tisdag 20 maj 2014

Tisdag

Idag började vi som vanligt med en samling på mattan, vi pratar om vilket datum det är och fortsätter med att sätta upp schemat för dagen.Sen plockade vi fram våra matteböcket som barnen jobbade flitigt i, vi vill ju försöka hinna göra dem färdigt innan terminen är slut, det går fort nu...Efter rasten hade vi lekstationer där barnen blev indelade i grupper om fyra. Roligt att se barnen leka i andra konstellationer än de vanligtvis brukar.


måndag 19 maj 2014

Bygg- och konstruktionslek

Under våren har barnen byggt väldigt mycket och utvecklat sin konstruktionslek. Att bygga och konstruera är att öva balans, samarbete, få matematisk förståelse för hållfasthet, antal, vikt och form. Det är också att skapa och att fantisera. Vi erbjuder många olika sorters byggleksmaterial som bl.a. lego, klossar, plus plus och kaplastavar. Vi vuxna försöker också finnas med i byggleken för att utmana med frågor.
Bilder från Pildamsparken

Vi hade en supermysigt dag i Pildamsparken tillsammans med alla barnen. De var full fart i skogen med massa lek och skoj. Vi organiserade även lite lekar på tallriken och en liten hopprepsuppvisning för de som ville.Lite info


- Ingen idrott på fredag (23/5) då de äldre klasserna på skolan har elevens val och hallen är bokad för dem.

- På fredag (23/5) har barnen melodifestivalen på fritids tillsammans med klass 1C mellan kl 13-14 i Aulan.

- Aida har semester 23/5-30/5 och då kommer Kristina vara hos oss i klassen istället.

- Tisdagen den 27 maj åker vi iväg på utflykt till bokskogen hela dagen tillsammans med klass 3C. Vi har hyrt buss som kör oss och vi beräknar vara tillbaka kl 13 när skolan slutar. Vi har mat med oss från skolan men som sist får man gärna ha med sig egen saft, frukt och något kex.

- Vi behöver veta om ert barn ska vara på fritids på klämdagen nästa fredag 30 maj (kristi himmelfärd). Snälla fyll i lappen i korridoren så fort ni kan så att vi vet hur mycket personal vi behöver vara denna dag.

- På Ann-Katrins (Rubens mammas) initiativ har vi bokat in en avslutningspicknick den 5 juni. Ska bli väldigt trevligt tycker vi :)

/Pernilla & Aidaonsdag 14 maj 2014

Onsdag

Idag har vi jobbat hårt med arbetsblomman. Barnen tycker detta är jätteroligt och växer med uppgiften att ta eget ansvar över sitt lärande.

En av uppgifterna denna vecka är att skapa ett självporträtt. Det här gjorde barnen även i höstas. Vi tänkte sedan låta barnen jämföra med sitt förra självporträtt och på detta sätt kan barnen själva se sin utveckling tydligt.

tisdag 13 maj 2014

Fritidshemmets dag


Återberätta

Idag läste vi berättelsen "Skolbesök" som handlar om Bea som råkar låsa in sig på rektorns toalett på skolan. 


Barnen tränade på att återberätta det lästa och komma ihåg händelseförloppet med hjälp av bilder. Vi klippte sex små bilder och klistrade dem i rätt ordning i våra arbetsböcker. 

Efteråt reflketerade barnen över hur de tycker att klarade uppgiften. Många av barnen tyckte att det var enkelt, medan vissa tyckte att det var svårt att komma ihåg slutet - så vi hjälptes åt. 

fredag 9 maj 2014

Lite info:


- Då det kommit några riktiga regnskur i veckan upptäckte vi att många har dåligt med ombyte i sina lådor, var snälla att kolla hur det ser ut i ditt barns låda. Även se till att det finns regnkläder och stövlar på plats.

- Tisdagen den 13/5 är det fritidshemmets dag. Mellan klockan 14-15 kommer det ske lite roliga aktiviteter för barnen ute på gården.

- Torsdagen den 15/5 ska vi ha gemensam utflyktsdag tillsammans med hela C-spåret. Vi kommer att promenera bort till Pildammsparken där vi kommer ha roliga aktiviteter under dagen. Mat och dryck får vi med oss från skolan och vi är tillbaka igen kl 13 när skolan slutar. Viktigt att barnen har kläder efter väder denna dag!

- Fredagen den 30/5 (Kristi himmelfärd) är det studiedag. Var vänlig fyll i lappen vi satt upp i korridoren om er barn ska vara på fritids eller inte. Vi behöver nämligen kolla över hur mycket personal vi behöver vara denna dag så fort som möjligt.

 

torsdag 8 maj 2014

Torsdag

Under förmiddagen tränade vi på att ljuda och skriva bokstäver genom att använda oss av korsord. Barnen börjar bli riktigt duktiga på detta. Efter rasten gick halva gruppen till biblioteket för att titta och läsa i böcker medan andra halvan hade fri lek, sedan var det dags för byte.

Efter lunchen läste vi ett nytt kapitel i Lyckostjärnan som idag handlade om ett monster i garderoben. Det blev många spännande diskussioner efter läsningen, barnen tyckte den var både spännande och lite läskig. De hade många egna tankar kring monster... Vi arbetade sedan i vår arbetsbok som hör till. Där fick bland annat barnen rita egna fantasimonster!

tisdag 6 maj 2014

Tisdag

Förmiddagen spenderade vi i Rönneholmsparken på skogslekplatsen. Barnen lekte, gungade, spelade fotboll och tränade balansgång. Det tränas även mycket av den sociala förmågan när det sätts upp lekregler och när det behövs lösas små konflikter. Vi stannade kvar ända till det var dags för lunch kl 11. Härligt med så mycket frisk luft!


Efter lunchrasten jobbade vi lite i våra mattehäften innan det var dags för lärplattorna. Idag tränade vi på digitala korsord och även några mattespel.