onsdag 5 mars 2014

Föräldramöte FC – 3 mars 2014


      ·       Skolsköterskan var hos oss och pratade om mat, sömn och   föräldrasamtal.

·       Presentationsrunda – föräldrarna fick presentera sig för varandra. Även Pernilla fick en möjlighet att berätta mer om sig själv.

·       Skolplikt - När barnen till nästa termin börjar i årskurs 1 är det närvaroplikt som gäller. All ledighet måste alltså beviljas av lärare eller ledning.

·      Glöm inte att göra sjukanmälan till skola24 – VIKTIGT!

·       Lpp & läroplan - I varje undervisningsämne görs en Lokal Pedagogisk Planering av oss pedagoger. Där beskrivs syftet och upplägger av området samt det vi vill att barnen ska få möjlighet att utveckla.

·       Schema & upplägg - Vi visade och berättade om hur vårt grundschema ser ut, men var noga med att poängtera att vi är väldigt flexibla i vårt upplägg.

·       Varje dag har barnen i förskoleklassen en liten, liten läxa. De ska försöka komma ihåg att fråga sina föräldrar hur dags de ska bli hämtade på eftermiddagen. Det är ett sätt för barnen att lära sig ta eget ansvar.

·       Kompissamtal är något vi har varje fredag, här pratar vi om hur man ska vara en bra kompis, hur man kan lösa en konflikt m.m. Det är görs för att stärka gruppens samhörighet.

·       Bloggen är ju som ni vet ny för den här terminen. Vår uppfattning är att den är uppskattad av er föräldrar och att ni genom den får en större inblick i vår verksamhet. Det finns även möjlighet att kommentera varje inlägg för att göra den mer levande.

·       Ipads är något som skolar köpt in och som vi valt att använda oss av en gång i veckan. Barnen ska få möjlighet till att lära känna dagens teknik. Det är väldigt uppskattat och det finns många riktigt bra pedagogiska spel för oss att använda oss av.

·       Blanketter – modersmål, omvårdnad samt klasslista & telefonnr delades ut, finns fler i klassrummet till er som inte har fått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar